Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Orzechy nadziewane kremem chili

Orzechy nadziewane kremem chili

Dalej

1 Wyciągnij masło co najmniej 3 godziny przed przygotowaniem ciasta. Musi być idealnie miękkie i mieć temperaturę pokojową. Tak przygotowane masło mieszamy z drobno zmielonymi orzechami włoskimi, cukrem pudrem, mąką pszenną i kakao. Wszystko dokładnie wymieszaj rękami i z ciasta zrób gruby wałek. Zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki na około dwie godziny.
2 Gdy ciasto dojrzeje, wyjmujemy foremki orzechów laskowych (aluminiowe lub silikonowe) i wypełniamy je ¾. Zrób mały otwór w cieście w formie, aby zrobić miejsce na krem.
3 Piecz nadziewane foremki w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 10 minut.
4 Podczas pieczenia orzechów w piekarniku przygotowujemy krem. Miękkie masło ubijaj przez kilka minut blenderem ręcznym lub w robocie, dzięki temu zyska objętość. Zajmuje to około 10 minut. Następnie wymieszaj z masłem, cukrem, rumem i chilli proszkiem Birds Eye. Dokładnie wymieszaj i umieść w torebce cukierniczej z końcówką ozdobną z mniejszym otworem.
5 Po upieczeniu ostudzić foremki orzechów i wystukać je z foremek.
6 Do jednej połowy orzecha dodać trochę śmietanki i przykryć drugą połową orzecha. Gotowe odstawić przynajmniej do następnego dnia. Przechowuj w lodówce do Bożego Narodzenia.
  • Używane chili
  • ½ łyżeczki chili w proszku Birds eye
  • ciasto
  • 150 g ciasto
  • 100 g drobno zmielonych orzechów włoskich
  • 70 g cukru pudru
  • 200 g mąki pszennej
  • 1 łyżka prażonego kakao
  • Krem
  • 100 g masła (temperatura pokojowa)
  • 50 g cukru pudru
  • 1 łyżka rumu
  • Ilość porcji 30
  • Czas przygotowania 15 min
  • Czas gotowania 10 min

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu