Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Ostre curry z indykiem

Ostre curry z indykiem

Dalej

1 Zacznijmy od przygotowania wszystkich składników, bo samo gotowanie będzie bardzo szybkie. Cebulę po prostu drobno siekamy, czosnek obieramy, rozgniatamy płaskim nożem i siekamy.
2 Cebulę i marchew umyć, obrać i pokroić na plasterki. Pokrój pomidory, zalej wrzątkiem i obierz. Pokrój je na kawałki. Jeśli będą bardziej soczyste, usuń nasiona. Mięso przetrzyj wilgotną serwetką i pokrój w kostkę. Kalafior umyć i rozłożyć na cząstki. Imbir obrać i pokroić na drobne kawałki.
3 Gdy mamy wszystko gotowe opłukać ryż, dodać wody, posolić i ugotować na delikatnie miękko. Najpierw na mocnym ogniu, a gdy zaczynie się gotować, obniżamy temperaturę. Gotowanie zajmie około 12 minut.
4 Na większej patelni podgrzej trochę oleju i podsmaż cebulę. Dodać czosnek, a po chwili kminek i imbir. Dodaj marchewki, kalafior i podsmaż. Dopraw curry przyprawami, dodaj mięso. Smaż chwilę i wlej trochę bulionu i mleka kokosowego. Doprowadzić do wrzenia.
5 Dodaj szpinak, cebulę, pomidory i gulasz. Dopraw granulkami chili Aleppo, solą i odrobiną soku z limonki. Dusić przez chwilę, aż smaki ładnie się połączą, a sos trochę zgęstnieje.
  • Używane chili
  • 1 łyżka granulek Aleppo
  • Składniki
  • 500 g mięsa z indyka
  • 500 ml mleka kokosowego
  • 1/2 kalafiora
  • 130 g mrożonego szpinaku
  • 100 ml bulionu wołowego
  • 6 pomidorów
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki przyprawy curry
  • 2 cebule
  • 1 marchewka
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 szczypta soku z limonki
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta oleju sezamowego
  • 1 ryż jaśminowy
  • 1 szczypta świeżej kolendry
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 20 min

Koupíte u nás

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu