Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Ostry placek ziemniaczany

Ostry placek ziemniaczany

Dalej

1 Obierz ziemniaki i zetrzyj połowę ziemniaków, a drobno zmiel drugą połowę. Starte ziemniaki włóż do wilgotnej szmatki i wyciśnij z nich większość płynu. Następnie przełóż puree ziemniaczane do dużej miski i dodaj zmiażdżony czosnek, majeranek, jajka, śmietanę, proszek chili Trinidad Scorpion Moruga, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie stopniowo dodawaj do masy gładką mąkę. Ciasto musi być nieco gęste, ale wystarczająco tłuste.
2 Na większej patelni rozgrzej olej, połóż na nim jedną miarkę ciasta i rozsmaruj na placek. Placek ziemniaczany smażymy z każdej strony przez około 2-3 minuty.
3 Gotowy placek ziemniaczany odsącz na serwetce i podawaj jeszcze ciepły.

Ingredience

  • Używane chili
  • 3 g płatków chili Trinidad Scorpion Moruga
  • Składniki
  • 1 kg ziemniaków
  • 8 ząbków czosnku
  • 2 łyżki majeranku
  • 2 jajka
  • 100 ml śmietany 33%
  • gładka mąka do zagęszczania
  • sól
  • pieprz
  • 0,5 l oleju do smażenia

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu