Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna
1 Najpierw ugotuj jajka na twardo. Gdy jajka się zagotują, drobno posiekaj ogórki kiszone, szynkę i szczypiorek. Po ugotowaniu i schłodzeniu jajek obierz je i oddziel białka od żółtek. Do miski wrzuć żółtka, olej, sól i pieprz. Za pomocą trzepaczki ubij wszystko w pięknie kremową piankę. Białka drobno posiekać i dodać posiekane pikle, szynkę i szczypiorek. Dodaj ½ łyżeczki płatków chilli Naga Bhut Jolokia, jogurt, musztardę i ubite żółtka. Wszystko wymieszaj i odstaw do lodówki na około 1 godzinę. Następnie dopraw w razie potrzeby. Podawać ze świeżym pieczywem, cienkimi plasterkami rzodkiewki i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Składniki

  • Używane chilli
  • ½ łyżeczki płatki chilli Naga Bhut Jolokia
  • Składniki
  • 8 sztuk jajek
  • 5 łyżek oleju słonecznikowego
  • 5 sztuk ogórki konserwowe (5-8 cm)
  • 200 gramów szynki
  • 1 łyżka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • garść posiekanego szczypiorku
  • 3 łyżki białego jogurtu
  • 1 łyżka musztardy
  • rzodkiewka do dekoracji
  • świeży chleb
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 20 min

Koupíte u nás

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu