
1 Najpierw ugotuj jajka na twardo. Gdy jajka się zagotują, drobno posiekaj ogórki kiszone, szynkę i szczypiorek.
Po ugotowaniu i schłodzeniu jajek obierz je i oddziel białka od żółtek.
Do miski wrzuć żółtka, olej, sól i pieprz. Za pomocą trzepaczki ubij wszystko w pięknie kremową piankę.
Białka drobno posiekać i dodać posiekane pikle, szynkę i szczypiorek. Dodaj ½ łyżeczki płatków chilli Naga Bhut Jolokia, jogurt, musztardę i ubite żółtka.
Wszystko wymieszaj i odstaw do lodówki na około 1 godzinę. Następnie dopraw w razie potrzeby.
Podawać ze świeżym pieczywem, cienkimi plasterkami rzodkiewki i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Składniki
- Używane chilli
- ½ łyżeczki płatki chilli Naga Bhut Jolokia
- Składniki
- 8 sztuk jajek
- 5 łyżek oleju słonecznikowego
- 5 sztuk ogórki konserwowe (5-8 cm)
- 200 gramów szynki
- 1 łyżka soli
- ½ łyżeczki pieprzu
- garść posiekanego szczypiorku
- 3 łyżki białego jogurtu
- 1 łyżka musztardy
- rzodkiewka do dekoracji
- świeży chleb
- Ilość porcji 4
- Czas przygotowania 20 min
- Czas gotowania 20 min