
Dalej
1 Umyj jajka i umieść je w małym rondelku z zimną wodą. Jak tylko woda zacznie się gotować, zmniejsz płomień do ¼ i gotuj jajka przez 8 minut. Po ugotowaniu należy energicznie schłodzić je zimną wodą i pozostawić do ostygnięcia.
2 Obierz ostudzone jajka i oddziel żółtka od białek. Zmiażdż żółtka w misce, a następnie dodaj musztardę Dijon, majonez i biały jogurt. Wszystko dokładnie mieszaj, aż utworzysz kremową pastę. Możesz całość również ubić trzepaczką
3 Białka kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z drobno posiekaną szalotką i piklami.
4 Dodaj do masy pastę z żółtek, sól, pieprz i płatki chili Jalapeños. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Podawaj ze świeżym pieczywem.
- Używane chili
- 1 łyżka płatków Green Jalapeño
- Składniki
- 1 większa szalotka
- 8 jajek
- 4 pikle (ok. 5 cm)
- 2 łyżki musztardy Dijon
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki białego jogurtu
- sól, pieprz
- świeży chleb
- Ilość porcji 4
- Czas przygotowania 30 min
- Czas gotowania 8 min