Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Dalej

1 Umyj jajka i umieść je w małym rondelku z zimną wodą. Jak tylko woda zacznie się gotować, zmniejsz płomień do ¼ i gotuj jajka przez 8 minut. Po ugotowaniu należy energicznie schłodzić je zimną wodą i pozostawić do ostygnięcia.
2 Obierz ostudzone jajka i oddziel żółtka od białek. Zmiażdż żółtka w misce, a następnie dodaj musztardę Dijon, majonez i biały jogurt. Wszystko dokładnie mieszaj, aż utworzysz kremową pastę. Możesz całość również ubić trzepaczką
3 Białka kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z drobno posiekaną szalotką i piklami.
4 Dodaj do masy pastę z żółtek, sól, pieprz i płatki chili Jalapeños. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na co najmniej godzinę. Podawaj ze świeżym pieczywem.
  • Używane chili
  • 1 łyżka płatków Green Jalapeño
  • Składniki
  • 1 większa szalotka
  • 8 jajek
  • 4 pikle (ok. 5 cm)
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki białego jogurtu
  • sól, pieprz
  • świeży chleb
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 8 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu