Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Pasterski kołacz

Pasterski kołacz

Dalej

1 Na dużej patelni zeszklić cebulę z czosnkiem i posypać marchewką oraz burakami pokrojonymi w drobną kostkę. Chwilę smażymy. Gdy warzywa zaczną pachnieć dodaj pokrojony w plastry seler, a po chwili dodaj wino i duś na wolnym ogniu. Dodaj mięso, mieszaj drewnianą łyżką, żeby nie było dużych grudek. Następnie dodajemy do smaku 3 łodyżki rozmarynu, przyprawę chili, sól, a także pomidory i bulion. Przykryj i gotuj przez około 30 minut. Posmakuj i ewentualnie dopraw.
2 W międzyczasie obierz ziemniaki, pokrój je i ugotuj w osolonej wodzie. Następnie wylej wodę, dodaj miękkie masło i pozwól mu się rozpuścić. Dodaj gorące mleko i dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj 3/4 drobno startego sera.
3 Posmaruj naczynie do pieczenia lub blachę olejem i rozłóż na niej mieszankę mięsną. Na mięsie ułóż całość i posyp resztą sera. Dodaj rozmaryn na górze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz na złoty kolor, około 30 minut.
  • Używane chili
  • 1 łyżka proszku chili S17
  • Składniki
  • 800 g mielonej wołowiny
  • 400 g gniecionych pomidorów w puszce
  • 150 ml bulionu wołowego
  • 100 ml białego wina
  • 6 kawałków rozmarynu
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łodygi selera
  • 1 cebule
  • 1 marchewka
  • 1 burak
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta oleju
  • 10 ziemniaków
  • 200 ml mleka
  • 50 g rozmarynu
  • 50 g parmezanu
  • Ilość porcji 6
  • Czas przygotowania 60 min
  • Czas gotowania 30 min

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu