Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Pieczona golonka wieprzowa z kapustą

Pieczona golonka wieprzowa z kapustą

Dalej

1 Wędzone kolano wieprzowe włożyć do garnka i zalać wodą. Dodaj kulki kminku, pieprzu i ziela angielskiego, sól i pieprz. Zamknij pokrywkę, zagotuj wodę i gotuj przez 30 minut. Podczas gdy kolano się gotuje, pokrój czerwoną kapustę. Pokrojoną kapustę posypać cukrem, zalać octem balsamicznym, dodać mielony cynamon i sól. Wszystko wymieszaj i zetrzyj kapustę. Na sam koniec dodajemy starte jabłka, które mieszamy z kapustą. Gdy kolano będzie ugotowane, połóż całą kapustę na blasze do pieczenia i połóż na niej ugotowane kolano. Blachę wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec przez 2 godziny. W trakcie pieczenia ciągle mieszaj z kapustą
2 Po dwóch godzinach wyjmij tacę i natrzyj kolano miodem zmieszanym z mashem chilli Naga Bhut Jolokia. Natarte kolano włożyć z powrotem do piekarnika i piec w temperaturze 200°C z termoobiegiem przez kolejne 15 minut. Miód pięknie się roztapia i tworzy na skórze słodko-pikantną skórkę. Po upieczeniu pokrój kolano na porcje i podawaj z zasmażaną kapustą, piklami i musztardą.
  • Używane chilli
  • 1 łyżeczka mashu chilli Naga Bhut Jolokia
  • Składniki
  • 1 większe wędzone kolano wieprzowe
  • 1 łyżka kminku
  • 10 kulek całego pieprzu
  • 5 kulek ziela angielskiego
  • sól pieprz
  • 1 główka czerwonej kapusty
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka mielonego cynamonu
  • 3 jabłka
  • 3 łyżki miodu ogórek + musztarda
  • Ilość porcji 2
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 120 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu