Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Pieczone nadziewane papryczki jalapeños

Pieczone nadziewane papryczki jalapeños

Dalej

1 Cebulę i kolendrę drobno posiekać, a twardy ser pokroić w prostokąty na długość papryki (około 6,5 cm długości).
2 Papryczki Jalapeno kroimy wzdłuż na połówki, tworząc w ten sposób łódeczki, które mogą pomieścić więcej nadzienia, niż gdybyśmy po prostu odcięli wierzch papryki i napełnili je.
3 Piekarnik nagrzać do 190°C.
4 W misce wymieszaj wszystkie pozostałe składniki przeznaczone do nadzienia, z wyjątkiem twardego sera. Możemy dodać proszek jalapeños lub odrobinę przecieru jalapeños.
5 Nadziewać papryki i na każdą paprykę położyć prostokąt twardego sera. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć papryki i piec 20-30 minut lub do lekkiego zrumienienia sera.
6 Odstawić na 5 minut przed podaniem.
  • Używane Chilli
  • 12 sztuk jalapeños
  • 1 łyżeczka przecieru jalapeño
  • Składniki
  • 40 g cebuli
  • 15 g świeżej kolendry
  • 170 g kremowego sera
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminku
  • 1 łyżeczka soli
  • 60 g twardego sera
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 15 min
  • Czas gotowania 25 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu