
Dalej
1 Cebulę i kolendrę drobno posiekać, a twardy ser pokroić w prostokąty na długość papryki (około 6,5 cm długości).
2 Papryczki Jalapeno kroimy wzdłuż na połówki, tworząc w ten sposób łódeczki, które mogą pomieścić więcej nadzienia, niż gdybyśmy po prostu odcięli wierzch papryki i napełnili je.
3 Piekarnik nagrzać do 190°C.
4 W misce wymieszaj wszystkie pozostałe składniki przeznaczone do nadzienia, z wyjątkiem twardego sera. Możemy dodać proszek jalapeños lub odrobinę przecieru jalapeños.
5 Nadziewać papryki i na każdą paprykę położyć prostokąt twardego sera. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć papryki i piec 20-30 minut lub do lekkiego zrumienienia sera.
6 Odstawić na 5 minut przed podaniem.
- Używane Chilli
- 12 sztuk jalapeños
- 1 łyżeczka przecieru jalapeño
- Składniki
- 40 g cebuli
- 15 g świeżej kolendry
- 170 g kremowego sera
- 1/2 łyżeczki mielonego kminku
- 1 łyżeczka soli
- 60 g twardego sera
- Ilość porcji 4
- Czas przygotowania 15 min
- Czas gotowania 25 min