Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Pieczone żeberka

Pieczone żeberka

Dalej

1 Cebulę czerwoną podsmażyć na oleju na patelni na złoty kolor. Po usmażeniu cebuli dodaj zmiażdżony czosnek i chwilę smaż. Następnie dodaj przecier pomidorowy, imbir, mieloną paprykę, paprykę słodką, proszek chili Naga Bhut Jolokia, miód chili i wodę. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj przez około 10 minut.
2 Pokrój żeberka na mniejsze kawałki i posól je dokładnie ze wszystkich stron. Posmaruj je przygotowanym sosem. Marynowane żeberka pozostaw w lodówce przez 1 godzinę. Po marynowaniu żeberek podlej je wodą i owiń blachę folią aluminiową lub przykryj pokrywką.
3 Piecz 4 godziny w piekarniku nagrzanym do 120°C. Po upieczeniu zdejmij folię, posmaruj żeberka pozostałym sosem i piecz w piekarniku w temperaturze 250°C przez 30 minut. Po upieczeniu podawać z pieczywem, kiszoną kapustą, ogórkiem i pomidorkiem koktajlowym. Możesz użyć reszty wywaru jako sosu.
  • Używane chili
  • 1 łyżka proszku Naga Bhut Jolokia
  • 200 ml miodu chili
  • Składniki
  • 2 kg żeberek wieprzowych
  • 1 szklanka wody
  • 1 szczypta soli
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 190 g przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka suszonego imbiru
  • 1 łyżka mielonego pieprzu
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 200 ml wody
  • Ilość porcji 2
  • Czas przygotowania 90 min
  • Czas gotowania 30 min

Videorecept

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu