Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Pijany Izydor

Pijany Izydor

Dalej

1 Najpierw przygotuj korpus. Do miski włożyć roztopione masło, cukier, żółtka, zmielone orzechy włoskie, gruboziarnistą mąkę, kakao i proszek do pieczenia i wymieszać na gęste ciasto. Białka ubijamy i stopniowo mieszamy z ciastem. Gotowe ciasto rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 40 x 30 cm. Blachę z ciastem zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180°C i piec przez 15 minut. Po upieczeniu pozwól korpusowi ostygnąć.
2 Podczas gdy korpus się chłodzi, przygotuj nadzienie śmietanowo-orzechowe. Zacznij od nadzienia orzechowego. W misce wymieszaj zmielone orzechy włoskie z lukrem i cukrem waniliowym, rumem i płatkami chilli Aleppo. Następnie przygotuj krem. Przygotuj budyń zgodnie z instrukcją. Niech gotowa beza ostygnie przynajmniej trochę, a następnie wymieszaj z nią masło za pomocą trzepaczki. Na schłodzony korpus równomiernie rozsmarować nadzienie orzechowe, a następnie krem czekoladowy. Całość wstawiamy do lodówki do stężenia.
3 Na sam koniec przygotuj polewę czekoladową. Doprowadzić śmietankę do wrzenia i zalać nią pokrojoną na małe kawałki czekoladę. Dokładnie wymieszaj i uzyskaj idealnie miękką polewę czekoladową.Szybko polewę wylej na stwardniały krem czekoladowy i równomiernie rozprowadź. Następnie włóż z powrotem do lodówki, aby stwardniało i pozostaw, najlepiej do następnego dnia.
  • Ingredience
  • 2 łyżeczki płatków Aleppo
  • Korpus
  • 150 g stopionego masła
  • 120 g cukru
  • 4 żółtka
  • 130 g orzechów włoskich
  • 70 g mąki półgrubej
  • ½ proszku do pieczenia
  • 1 czubata łyżka nieprażonego kakao
  • 4 białka jaj
  • Nadzienie orzechowe
  • 300 g mielonych orzechów włoskich
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 torebki cukru waniliowego
  • 150 ml rumu
  • Krem
  • 1 torebka budyniu czekoladowego
  • 400 ml mleka
  • 4 łyżki cukru
  • 200 g miękkiego masła
  • Czekoladowy lukier
  • 200 g 33% śmietany
  • 200 g 70% czekolady
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 40 min
  • Czas gotowania 15 min

Koupíte u nás

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu