Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Pikantna przecier do tostów

Pikantna przecier do tostów

Dalej

1 W większym garnku z grubym dnem rozgrzej oliwę i smaż na niej drobno posiekaną cebulę. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i pozwól jej lekko zmięknąć. Posól i podsmażyć, aby z warzyw odparować jak najwięcej wody.
2 Do cebuli i papryki dodaj mieloną wołowinę i szybko podsmaż. Dodaj gruboziarnistą musztardę, sos sojowy, przecier pomidorowy, przecier chilli Red Tabasco, pieprz, następnie wszystko wymieszaj.
3 Pozwól całości bulgotać przez około 2-3 godziny w nieprzykrytym garnku, aby odparować jak najwięcej wody. Stworzy to gęsty, bogaty w smak przecier do tostów. Na koniec dodaj do mieszanki garść posiekanej kolendry i zmiażdżony czosnek. W razie potrzeby można doprawić solą i pieprzem lub dodać ostrości przecierem chilli.
4 Wymieszaj i umieść jeszcze gorące w wysterylizowanych słoikach. Zamknij słoik i obróć pokrywką na dół. Pokrywka zamyka się pod wpływem ciepła, a przecier wytrzymuje dwa lata przechowywany w słoiku. Podawaj go na grzance posmarowanej czosnkiem. Posyp startym serem cheddar i udekoruj papryczkami Jalapeños. Grzanki można również piec w piekarniku przez około 1 minutę, z funkcją grilla w temperaturze 200°C. Ser pięknie rozpuści się na grzance.

Składniki

  • Używane chili
  • 4 lžíce przecieru chili Red Tabasco
  • Składniki
  • 3 lžíce oliwy z oliwek
  • 2 cebule
  • 3 czerwone papryki
  • 800 g mielonej wołowiny
  • 150 g musztardy gruboziarnistej
  • 2 lžíce sosu sojowego
  • 5 stroužků ząbków czosnku
  • 750 g wysokiej jakości przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • garść posiekanej kolendry
  • kromki chleba
  • czosnek do posmarowania grzanki
  • tarty ser cheddar
  • marynowane papryczki Jalapeños

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu