Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Pikantne klopsiki

Pikantne klopsiki

Dalej

1 Cebulę pokroić na bardzo małe kawałki i zeszklić na odrobinie oleju. Następnie dodajemy ją do mięsa. Posól, posyp bułką tartą i dodaj jajka. Wszystko dokładnie mieszamy. Podziel całość na 8 części i uformuj większe kulki.
2 Cebulę kroimy w paski, czosnek rozdrabniamy płaskim nożem i siekamy. Do formy do pieczenia wlej trochę oleju, posyp cebulą i czosnkiem. Papryki należy umyć i również pokroić w paski. Połóż je na cebuli. Wymieszaj przecier pomidorowy z tymiankiem, odrobiną chili Bird's eye, solą i pół szklanki wody. Polać papryczki sosem i dodaj do klopsików
3 Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut. Placki z tortilli pokrój w trójkąty i usmaż z obu stron na suchej patelni
  • Używane chili
  • 1 łyżka Bird´s eye w proszku
  • Składniki
  • 600 g mielonej wołowiny
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 1 mała cebula
  • 1 jajko
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżeczka oleju
  • Mieszanka paprykowa
  • 600 g przecieru pomidorowego
  • 2 czerwone papryki
  • 2 zielone papryki
  • 2 żółte papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 ks cebula
  • 1 szczypta tymianku
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżka oleju
  • 4 szt. tortilli
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 30 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu