Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Pikantne krewetki

Pikantne krewetki

Dalej

1 Na dużej patelni (najlepiej w woku) podgrzej oliwę z oliwek i zeszklij na niej cebulę. Następnie dodaj posiekaną na mniejsze kawałki paprykę i smaż wszystko przez około 5 minut. Później dodaj zmiażdżony czosnek i podsmaż przez chwilę, aby nadał zapachu potrawie. Dodaj ryż, którego nie płucz, i gotuj na małym ogniu. Na koniec wszystko polej sosem pomidorowym z ciepłą wodą.
2 Do całości dodaj sól, pieprz i łyżkę płatków chilli Birds eye. Zamknij patelnię pokrywką i gotuj, aż ryż będzie miękki. Może to zająć około 30 minut. W razie potrzeby możesz dolać trochę więcej wody.
3 Pod koniec gotowania dodaj krewetki i pozostaw na ogniu przez około 10 minut.
4 Podczas podawania skrop sokiem z limonki i posyp startym serem cheddar.
  • Używane chili
  • 1 łyżka płatków chili Bird eye
  • Składniki
  • 3 łyżki oliwy z oliweack
  • 1 większa cebula
  • 2 żółte papryki
  • 3 ząbki czosnku
  • 200 g ryżu długoziarnistego
  • 800 g sosu pomidorowego
  • 200 ml wody
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • 250 g krewetek (ugotowanych i bez skorupek)
  • 1 garść posiekanej kolendry
  • ½ soku z limonki
  • 1 garść sera cheddar do posypania
  • Ilość porcji 2
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 45 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu