
Przygotowanie
1 Rozwiń zwinięte ciasto francuskie i ułóż na nim plastry szynki Schwarzwaldu. Całość posyp serem i ułóż drugie ciasto francuskie.
Pokrój ciasto wzdłuż na paski o szerokości około 3 cm i zwiń je w spiralę.
Posmaruj paluszki roztrzepanym jajkiem i posyp drobno posiekanymi orzeszkami chilli Carolina Reaper.
Blachę z paluszkami wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 20 minut w temperaturze 200°C.
Po upieczeniu ostudzić i podawać z ulubionym dipem.
Składniki
- Używane chilli
- 50 g posiekane orzeszki ziemne chilli na ostro z Carolina Reaper
- Składniki
- 2 szt rozwałkowanego ciasta francuskiego
- 50 g tarta mozzarella
- 50 g cheddaru
- 80 g szynki Schwarzwaldu
- 1 jajeczko do posmarowania
Parametry
- Ilość porcji 10
- Czas przygotowania 20 min
- Czas gotowania 20 min