Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Pikantne skrzydełka z kurczaka

Pikantne skrzydełka z kurczaka

Dalej

1 W dużej misce wymieszaj mąkę z solą, pieprzem, suszonym czosnkiem i proszkiem chili Scotch Bonnet. Podziel skrzydełka kurczaka na dwie części, osusz je, aby nie były zbyt mokre i opanieruj w mieszance. Rozłóż skrzydełka na blasze do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 220°C przez 45 minut.
2 W międzyczasie, w dużej misce zmieszaj miód z przecierem chili. Po upieczeniu skrzydełek, panierujemy je w mieszance i ponownie układamy na papierze do pieczenia do piekarnika w temp. 260°C przez kolejne 8 minut. Po upieczeniu skrzydełek możesz je od razu podawać.
3 Możesz użyć reszty przecieru do doprawienia skrzydełek, aby uzyskać jeszcze bardziej pikantny smak. Skrzydełka świetnie komponują się z ketchupem, jogurtem i świeżym pieczywem.
  • Używane chili
  • 1 łyżka proszku Scotch Bonnet
  • 200 ml przecieru Scotch Bonnet
  • Składniki
  • 200 g mąki pszennej
  • 300 g skrzydełek z kurczaka
  • 20 g soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 10 g suszonego czosnku
  • Ilość porcji 2
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 55 min

Videorecept

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu