
Dalej
1 W dużej misce wymieszaj mąkę z solą, pieprzem, suszonym czosnkiem i proszkiem chili Scotch Bonnet. Podziel skrzydełka kurczaka na dwie części, osusz je, aby nie były zbyt mokre i opanieruj w mieszance. Rozłóż skrzydełka na blasze do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 220°C przez 45 minut.
2 W międzyczasie, w dużej misce zmieszaj miód z przecierem chili. Po upieczeniu skrzydełek, panierujemy je w mieszance i ponownie układamy na papierze do pieczenia do piekarnika w temp. 260°C przez kolejne 8 minut. Po upieczeniu skrzydełek możesz je od razu podawać.
3 Możesz użyć reszty przecieru do doprawienia skrzydełek, aby uzyskać jeszcze bardziej pikantny smak. Skrzydełka świetnie komponują się z ketchupem, jogurtem i świeżym pieczywem.
- Używane chili
- 1 łyżka proszku Scotch Bonnet
- 200 ml przecieru Scotch Bonnet
- Składniki
- 200 g mąki pszennej
- 300 g skrzydełek z kurczaka
- 20 g soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 10 g suszonego czosnku
- Ilość porcji 2
- Czas przygotowania 20 min
- Czas gotowania 55 min