Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Pulpety w sosie pomidorowym

Pulpety w sosie pomidorowym

Dalej

1 W dużej misce wymieszaj mieloną wołowinę, drobno posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek, jajko, posiekane zioła, drobno pokrojony bekon, starty parmezan, sól, pieprz, płatki chili Habanero, oliwę i bułkę tartą.
2 Wszystko dokładnie wymieszaj, aby mikstura pięknie się połączyła. Po dokładnym wymieszaniu całości uformuj z niej mniejsze kulki. Jeśli twoje ciasto się rozpada, dodaj trochę więcej bułki tartej. Uformowane kulki smażymy ze wszystkich stron na patelni na oliwie z oliwek. Następnie usmażone kulki umieść w naczyniu do pieczenia.
3 Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej zmiażdżony czosnek. Gdy czosnek będzie gotowy, dodaj przecier pomidorowy i smaż przez około 15 minut. Na koniec dodaj posiekane zioła, sól, pieprz i wszystko dokładnie wymieszaj.
4 Gotowym sosem polej klopsiki. Obracaj każdą kulką, aby sos dostał się pod nie, a kulki nie przykleiły się do talerza. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170°C przez 1 godzinę.
5 Po 1 godzinie wyjmij blachę z piekarnika i zetrzyj resztę parmezanu na kulki z sosem. Następnie piecz przez około 20 minut.
6 Klopsiki podawaj z sosem pomidorowym z makaronem tagliatelle, listkami bazylii i tartym parmezanem.
  • Używane chili
  • płatków Habanero płatków Habanero
  • Klopsy
  • 1 kg mielonej wołowiny
  • 2 posiekane cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 garść posiekanego oregano
  • 1garść posiekanej natki pietruszki
  • 1garść posiekanej bazylii
  • 1garść posiekanego tymianku
  • 1garść posiekanej szałwii
  • 100 g boczku
  • 70 g parmezanu
  • 1 szczypta soli i pieprzu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 5 łyżek oliwy z oliwek do pieczenia
  • Sos
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1,5 l przecieru pomidorowego
  • 1 garść posiekanej bazylii
  • 1 garść posiekanej bazylii
  • 1 garść posiekanego tymianku
  • 1 szczypta soli i pieprzu
  • Do podania
  • 500 g makaron Taglilette
  • 1 garść bazylii
  • 1 garść parmezanu do posypania
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 60 min

Koupíte u nás

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu