
Dalej
1 Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć na niej pokrojonego kurczaka. Gdy mięso będzie gotowe, dodaj sól, pieprz i proszek chili Naga Bhut Jolokia. Wszystko dokładnie wymieszaj i piecz jeszcze przez minutę. Gotowe mięso włóż do miski.
2 Roztop masło na głębokiej patelni i usmażyć na nim pokrojone w plasterki pieczarki. W połowie pieczenia, do pieczarek dodaj drobno posiekany szczypiorek i podsmaż go razem z pieczarkami. Do pieczarek i cebuli dodaj zmiażdżony czosnek i chwilę duś. Następnie dodaj kukurydzę i świeże liście szpinaku. Szpinak traci swoją objętość podczas gotowania. Gdy wszystko będzie gotowe, przełóż całość do miski.
3 Na połowę tortilli połóż mieszankę szpinaku i mięsa, a następnie wszystko przykryj mozzarellą i startym serem cheddar. Odwróć tortillę i smaż z każdej strony na rozgrzanej patelni przez około 3 minuty.
Ingredience
- Použité chilli
- 1 łyżeczka chili w proszku Naga Bhut Jolokia
- Składniki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 0,5 kg kurczaka
- sól
- pieprz
- 50 g masła
- 3 ks cebule dymki
- 200 g pieczarek
- 3 ząbki czosnku
- 150 g kukurydzy
- 400 g świeżego szpinaku
- 150 g kostek mozzarelli
- 200 g sera cheddar
- 8 x tortille