Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Quesadilla szpinakowa

Quesadilla szpinakowa

Dalej

1 Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć na niej pokrojonego kurczaka. Gdy mięso będzie gotowe, dodaj sól, pieprz i proszek chili Naga Bhut Jolokia. Wszystko dokładnie wymieszaj i piecz jeszcze przez minutę. Gotowe mięso włóż do miski.
2 Roztop masło na głębokiej patelni i usmażyć na nim pokrojone w plasterki pieczarki. W połowie pieczenia, do pieczarek dodaj drobno posiekany szczypiorek i podsmaż go razem z pieczarkami. Do pieczarek i cebuli dodaj zmiażdżony czosnek i chwilę duś. Następnie dodaj kukurydzę i świeże liście szpinaku. Szpinak traci swoją objętość podczas gotowania. Gdy wszystko będzie gotowe, przełóż całość do miski.
3 Na połowę tortilli połóż mieszankę szpinaku i mięsa, a następnie wszystko przykryj mozzarellą i startym serem cheddar. Odwróć tortillę i smaż z każdej strony na rozgrzanej patelni przez około 3 minuty.

Ingredience

  • Použité chilli
  • 1 łyżeczka chili w proszku Naga Bhut Jolokia
  • Składniki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 0,5 kg kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 50 g masła
  • 3 ks cebule dymki
  • 200 g pieczarek
  • 3 ząbki czosnku
  • 150 g kukurydzy
  • 400 g świeżego szpinaku
  • 150 g kostek mozzarelli
  • 200 g sera cheddar
  • 8 x tortille

Wideo

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu