Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Quesadilla z guacamole

Quesadilla z guacamole

Dalej

1 Wrzuć wnętrze awokado do miski i rozgnieć widelcem na miazgę. Dodać drobno posiekaną czerwoną cebulę, sok z limonki, garść posiekanej kolendry, pokrojonego pomidora, drobno posiekane papryczki jalapeño, sól, pieprz i wszystko dokładnie wymieszać. Dodaj nasiona awokado do guacamole, aby mieszanina się nie zarumieniła. Włóż do lodówki do ostygnięcia.
2 Kurczaka podzielić na większe kawałki i wymieszać w misce z olejem, chili Chipolte w proszku, zmiażdżonym czosnkiem, kminkiem, solą i pieprzem. Pozostaw mięso w marynacie przez 10 minut. Następnie usmażyć plastry mięsa na patelni z każdej strony. Następnie pokrój mięso w drobną kostkę.
3 Na patelni do kurczaka podsmażyć czerwoną i żółtą paprykę z czerwoną cebulą. Wystarczy krótki czas, aby papryka i cebula zmiękły. Następnie wymieszaj warzywa z kawałkami kurczaka
4 Na pół tortilli kukurydzianej do kurczaka dodać mieszankę warzywną, posypać serem cheddar i smażyć na patelni z każdej strony przez kilka minut. Gotową tortillę pokrój na trzy trójkąty i podawaj z guacamole.
  • Używane chili
  • 1 łyżeczka proszku Chipotle
  • Składniki
  • 2 awokado
  • 2 czerwonej cebuli
  • 1 miarka soku z limonki
  • 1 garść kolendry
  • 1 papryczek jalapenos
  • 1 pomidor
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu
  • 400 g piersi z kurczaka
  • 40 ml oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szczypta kminku
  • 1 tortilla kukurydziana
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 200 g cheddaru
  • Ilość porcji 1
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 30 min

Videorecept

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu