
Dalej
1 Wrzuć wnętrze awokado do miski i rozgnieć widelcem na miazgę. Dodać drobno posiekaną czerwoną cebulę, sok z limonki, garść posiekanej kolendry, pokrojonego pomidora, drobno posiekane papryczki jalapeño, sól, pieprz i wszystko dokładnie wymieszać. Dodaj nasiona awokado do guacamole, aby mieszanina się nie zarumieniła. Włóż do lodówki do ostygnięcia.
2 Kurczaka podzielić na większe kawałki i wymieszać w misce z olejem, chili Chipolte w proszku, zmiażdżonym czosnkiem, kminkiem, solą i pieprzem. Pozostaw mięso w marynacie przez 10 minut. Następnie usmażyć plastry mięsa na patelni z każdej strony. Następnie pokrój mięso w drobną kostkę.
3 Na patelni do kurczaka podsmażyć czerwoną i żółtą paprykę z czerwoną cebulą. Wystarczy krótki czas, aby papryka i cebula zmiękły. Następnie wymieszaj warzywa z kawałkami kurczaka
4 Na pół tortilli kukurydzianej do kurczaka dodać mieszankę warzywną, posypać serem cheddar i smażyć na patelni z każdej strony przez kilka minut. Gotową tortillę pokrój na trzy trójkąty i podawaj z guacamole.
- Używane chili
- 1 łyżeczka proszku Chipotle
- Składniki
- 2 awokado
- 2 czerwonej cebuli
- 1 miarka soku z limonki
- 1 garść kolendry
- 1 papryczek jalapenos
- 1 pomidor
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu
- 400 g piersi z kurczaka
- 40 ml oleju
- 1 ząbek czosnku
- 1 szczypta kminku
- 1 tortilla kukurydziana
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 200 g cheddaru
- Ilość porcji 1
- Czas przygotowania 20 min
- Czas gotowania 30 min