Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Ragout wołowy z puree ziemniaczanym

Ragout wołowy z puree ziemniaczanym

Dalej

1 W większym garnku rozgrzać oliwę i usmażyć grubo startą marchewkę i seler. Gdy warzywa zaczną się złocić, dodaj drobno posiekaną cebulę. Gdy cebula zarumieni się na złoty kolor, dodaj pokrojony w plastry czosnek i przecier pomidorowy. Wszystko krótko podsmażyć i dodać mięso mielone. Szybko upiecz mięso, a następnie dodaj rozmaryn, liść laurowy, ziele angielskie i 1 do 2 łyżek przecieru Scotch Bonnet. Wymieszaj i na koniec dodaj mrożony groszek, sól i bulion wołowy. Dusić ragout pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu przez około 1 godzinę lub do momentu, gdy mięso będzie gotowe.
2 Gdy ragout się dusi, można przygotować puree ziemniaczane. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Gdy ziemniaki będą gotowe, przeciśnij ugotowane przez sito. 3 Do ziemniaków dodać ciepłe mleko i masło. Za pomocą trzepaczki dokładnie wymieszaj w pięknie kremowe puree ziemniaczane.
3 Do ziemniaków dodać ciepłe mleko i masło. Za pomocą trzepaczki dokładnie wymieszaj w pięknie kremowe puree ziemniaczane.
4 Gotową ragout włożyć do formy do pieczenia (średnica ok. 25 cm) i rozłożyć na nim puree ziemniaczane. Piec w piekarniku nagrzanym do 240°C z funkcją grilla przez 15 minut.
  • Używane chili
  • 1 - 2 łyżki przecieru Chilli Scotch Bonnet
  • Składniki
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 4 większe marchewki
  • 200 g selera
  • 4 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 140 g przecieru pomidorowego
  • 500 g mielonej wołowiny
  • gałązka rozmarynu
  • 3 liście laurowe
  • 5 ziele angielskiego
  • 10 kulek czarnego pieprzu
  • 200 g mrożonego groszku
  • 0,7 bulionu wołowego
  • Sól
  • 1 kg ziemniaków
  • 2 łyżeczki soli
  • 100 ml mleka
  • 50 g masła
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 80 min

Wideo

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu