Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Rolada wieprzowa z pikantną mieszanką

Rolada wieprzowa z pikantną mieszanką
1 Zmieszaj kostki mozzarelli, pesto bazyliowe, suszone pomidory z odrobiną oleju, dodaj łyżkę płatków chili Habanero i wszystko dokładnie wymieszać na gładką pastę.
2 Pokrój wieprzowinę na duże kawałki mięsa. Połóż na mięsie folię spożywczą i rozklep je. Posól, popieprz i posmaruj mięso gotową pastą. Ułóż plastry szynki i liście bazylii. Zwiń je w roladę i zawiąż sznurkiem, aby rolada się nie rozwijała.
3 Pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę włóż do naczynia do pieczenia. Przygotowaną roladę układamy na warzywach, dodajemy sól i pieprz oraz posypujemy płatkami chili Habanero. Całość zalewamy czarnym piwem, a na roladę nakładamy folię.
4 Piecz przykryte mięso w nagrzanym piekarniku w temperaturze 150°C przez 2 godziny, następnie wyciągnij, zdejmij folię i piecz kolejne 20 minut w temperaturze 200°C. Rolada zyska piękną złotą skórkę.
5 Gotową roladę rozwiąż, pokrój w plasterki i podawaj z warzywami np. puree ziemniaczanym.
  • Używane chili
  • 1 łyżka płatków chili Habanero
  • Składniki
  • 1,2 kg udźca wieprzowego
  • 100 g pesto bazyliowego
  • 200 g kostek mozzarelli
  • 90 g suszonych pomidorów
  • sól
  • pieprz
  • 100 g szynki
  • 2 marchewki
  • 2 kawałki pietruszki
  • 300 ml ciemnego piwa

Wideo

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu