Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Sałatka makaronowa z pesto brokułowym

Sałatka makaronowa z pesto brokułowym

Przygotowanie

1 W przypadku pesto brokułowego, najpierw oczyść brokuły i podziel je na pojedyncze różyczki. Rozłóż je na grillu, skrop oliwą, solą i pieprzem. Brokuły grillujemy tylko przez kilka minut, aby nabrały lekko złocistego koloru. Gotowe brokuły przenieś do słoika blendera. Dodaj rukolę, oliwę, sól, pieprz, łyżkę musztardy chili Scorpion Moruga i sok z cytryny. Zmiksuj wszystko w pesto za pomocą blendera. Gotowe pesto odłóż na bok. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Orzeszki piniowe upiec na sucho na patelni. Ser halloumi pokroić w plastry i grillować na grillu. Na koniec wymieszaj ugotowany makaron z pesto brokułowym. Na talerz ułóż makaron z pesto, dodaj świeżą rukolę, orzeszki pinii, grillowany ser i skrop dżemem Carolina Reaper i sokiem z cytryny.

Składniki

  • Używane chili
  • 1 łyżka musztarda gruboziarnista z chilli Scorpion Moruga
  • dżem mieszanka leśna z Carolina Reaper
  • Pesto z brokułów
  • 1 duży brokuł
  • 70 ml wysokiej jakości oliwy z oliwek
  • garść świeżej rukoli
  • sól, pieprz
  • sok cytrynowy
  • Na sałatkę
  • 2 sery halloumi
  • 500 g makaronu
  • orzeszki piniowe
  • sok cytrynowy
  • świeża rukola

video

Koupíte u nás

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu