
Przygotowanie
1 W przypadku pesto brokułowego, najpierw oczyść brokuły i podziel je na pojedyncze różyczki. Rozłóż je na grillu, skrop oliwą, solą i pieprzem. Brokuły grillujemy tylko przez kilka minut, aby nabrały lekko złocistego koloru. Gotowe brokuły przenieś do słoika blendera. Dodaj rukolę, oliwę, sól, pieprz, łyżkę musztardy chili Scorpion Moruga i sok z cytryny. Zmiksuj wszystko w pesto za pomocą blendera. Gotowe pesto odłóż na bok.
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Orzeszki piniowe upiec na sucho na patelni. Ser halloumi pokroić w plastry i grillować na grillu.
Na koniec wymieszaj ugotowany makaron z pesto brokułowym.
Na talerz ułóż makaron z pesto, dodaj świeżą rukolę, orzeszki pinii, grillowany ser i skrop dżemem Carolina Reaper i sokiem z cytryny.
Składniki
- Używane chili
- 1 łyżka musztarda gruboziarnista z chilli Scorpion Moruga
- dżem mieszanka leśna z Carolina Reaper
- Pesto z brokułów
- 1 duży brokuł
- 70 ml wysokiej jakości oliwy z oliwek
- garść świeżej rukoli
- sól, pieprz
- sok cytrynowy
- Na sałatkę
- 2 sery halloumi
- 500 g makaronu
- orzeszki piniowe
- sok cytrynowy
- świeża rukola