Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Sałatka taco z grillowanym ancho kurczakiem

Sałatka taco z grillowanym ancho kurczakiem

Dalej

1 Przygotuj marynatę i kurczaka: Rozgrzej piekarnik do 175 ˚C. Czosnek miażdżymy nożem i mieszamy z ancho, pieprzem i solą. Skrop oliwą z oliwek i dodaj szklankę wody. Mieszamy.
2 Piersi z kurczaka panierujemy z obu stron. Marynować przez 15-20 minut w temperaturze pokojowej.
3 Smaż kurczaka na grillu lub patelni po 2-3 minuty z każdej strony. Kurczaka przełożyć do formy do pieczenia i piec w piekarniku w temperaturze 175 ˚C przez 10 minut.
4 Studzić kurczaka przez 5 minut i pokroić w paski.
5 Przygotuj sałatkę: Włóż wszystkie składniki do dużej miski i wymieszaj.
6 Podawać z pokrojonym kurczakiem. Skrop ulubionym dressingiem.
  • Używane chili
  • 1 łyżka proszku ancho
  • Do marynaty będziemy potrzebować:
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka proszku Ancho
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka wody
  • 650 gramů piersi z kurczaka
  • Na sałatkę będziemy potrzebować:
  • 1-2 główki sałaty rzymskiej, pokrojone w plastry
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w mniejsze paski
  • 1/2 pokrojonego w kostkę pomidora
  • 60 g gotowanej kukurydzy
  • Czerwona cebula do smaku, pokrojona w cienkie paski
  • 1 garść posiekanej kolendry
  • Kilka garści chipsów tortilla
  • 120 g sera cheddar, startego
  • 1 ks awokado
  • Do smaku sok z limonki
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 15 min
  • Czas gotowania 13 min

Koupíte u nás

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu