Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Sałatka z pikantnym kurczakiem

Sałatka z pikantnym kurczakiem

Dalej

1 Najpierw przygotuj sos. Olej mieszamy z sokiem pomarańczowym, szczyptą soli, a następnie wstawiamy do lodówki.
2 Następnie przygotuj mięso. Oczyszczone mięso dokładnie posolić, popieprzyć i włożyć do miski. Dodaj oliwę z oliwek i proszek chili Birds Eye. Mięso posmarować olejem chili i marynować w lodówce pod przykryciem przez godzinę.
3 Marynowane mięso pieczemy na patelni lub grillu. Piecz z każdej strony przez około 3 minuty (w zależności od tego, jak duży masz kawałek mięsa). Pieczone mięso włożyć do miski, zamknąć pokrywkę i odstawić.
4 Następnie od razu smażymy prosciutto na gorącej patelni lub na grillu. Wystarczy jedna strona i około 30 sekund.
5 Na koniec przygotuj sałatkę. Pomidory przekroić na pół, obrać pomarańczę i pokroić w kostkę z papryką. Lekko posiekaj orzechy włoskie. Wymieszaj mieszankę sałat z przygotowanymi pomidorami, papryką, pomarańczą i orzechami włoskimi.
6 Podczas podawania pokrój kurczaka w cienkie plasterki, pokrój prosciutto na kawałki, polej sałatkę odrobiną dressingu i zetrzyj na tarce chipsy parmezanowe. Nadal możesz wszystko posypać chili w proszku Birds Eye.
  • Używane chili
  • 5 g chili w proszku Birds eye
  • Składniki
  • 0,5 g kurczaka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1szczypta soli i pieprzu
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 2 pomarańcze
  • 2 czerwone papryki
  • 90 g szynki
  • 100 g orzechów włoskich
  • 200 g mieszanki liści sałat
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 sok pomarańczowy
  • 1 szczypta soli
  • Ilość porcji 2
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 60 min

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu