
Dalej
1 Ziemniaki myjemy i gotujemy w skórkach. Gdy ziemniaki będą miękkie, odcedź je i pozwól im ostygnąć. Następnie obierz je, gdy są jeszcze ciepłe i pokrój na frytki.
2 Do sałatki ziemniaczanej możesz dodać majonez, musztardę, sól, pieprz i marynowane papryczki jalapeños. Wszystko delikatnie wymieszaj i odstaw sałatkę w chłodne miejsce. Następnie, w razie potrzeby, możesz nadal doprawić według potrzeb.
3 Lekko rozklep plastry wieprzowiny w foli spożywczej, a następnie posól z obu stron.
4 Włożyć plaster mięsa do mąki pszennej i opanierować z każdej strony. Następnie wrzuć mięso do ubitego jajka i pozwól mu odpowiednio połączyć się z jajkiem. Na koniec do bułki tartej, do której dodasz jedną łyżeczkę proszku chili Carolina Reaper, dodaj kawałki mięsa. Dokładnie wymieszaj bułkę tartą z proszkiem chili i opanieruj mięso w bułce tartej. Możesz dociskać bułkę tartą, aby stek miał pięknie chrupiącą warstwę chili.
5 Opanierowne w ten sposób plastry smażymy na dużej ilości rozgrzanego oleju. Stek smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu pozwól mu odcieknąć na ręcznik papierowy.
6 Po usmażeniu i odcieknięciu od razu podawaj ciepłe kotlety z zimną sałatką. Podawaj z plasterkami cytryny i posyp świeżo posiekaną natką pietruszki.
- Używane chili
- 90 g marynowanych papryczek Jalapeños
- 1 łyżeczka chilli w proszku Carolina reaper
- Sałatka
- 1,3 g ziemniaków na sałatkę
- 170 g majonezu
- 40 g pełnotłustej musztardy
- 320 g warzyw na sałatkę
- sól, pieprz
- Sznycle
- 6 plasterków wieprzowiny
- Sól
- 150 g mąki pszennej
- 3 jajka
- 150 g bułki tartej
- 1 l oleju do smażenia
- cytryna i pietruszka do dekoracji
- Ilość porcji 4
- Czas przygotowania 45 min
- Czas gotowania 20 min