Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Schab jagnięcy w cieście chili

Schab jagnięcy w cieście chili

Dalej

1 Zacznij od ziemniaków. Gotuj je, aż będą miękkie i pozwól im ostygnąć po ugotowaniu. Do miski wrzuć bułkę tartą, sól, drobno posiekany rozmaryn, masło i chili Red Habanero. Wszystko wymieszaj rękami i stwórz spójną mieszankę. W razie potrzeby dodaj masło lub bułkę tartą. Pozostaw gotową mieszankę na chwilę w lodówce.
2 Oczyścić, posolić i popieprzyć grzbiet jagnięcy ze wszystkich stron. Rozgrzej oliwę na patelni i smaż polędwiczki jagnięce z każdej strony przez około 2 minuty. Po wysmażeniu grzbietu ułóż go na blasze do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 20 minut. Następnie wyjąć pieczeń jagnięcą, posmarować pełnotłustą musztardą ze wszystkich stron i na mięsie rozgnieść przygotowane masło. Daj go tam jak najwięcej, aby mieć ładną skórkę.
3 Do przygotowanego w ten sposób mięsa dodać podgotowane ziemniaki i pokroić na ćwiartki. Posolić ziemniaki i posypać resztą bułki tartej. Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 240°C z funkcją grilla i pieczemy wszystko przez 5 minut. Wskazane jest sprawdzenie czasu pieczenia w zależności od temperatury mięsa za pomocą wewnętrznego termometru.
4 Po upieczeniu delikatnie pokroić mięso i odstawić na 5 minut. Następnie pokrój go między kośćmi na pojedyncze kawałki. Podawać z pieczonymi ziemniakami i polać odrobiną roztopionego masła z bułkią tartą.
  • Używane chili
  • 2 łyżki papryki chili Red Habanero
  • Składniki
  • 1 kg ziemniaków
  • 200 g bułki tartej
  • sól, pieprz
  • 3 gałązki posiekanego rozmarynu
  • 100 g masła
  • 1 kg polędwiczek jagnięcych
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • musztarda
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 30 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu