
Dalej
1 Najpierw przygotuj masę twarogową. Do miski włożyć twaróg, serek , cukier puder i ekstrakt waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na około 15 minut. Umieść ciasteczka w torbie na i rozbij je/rozkruszyć. W przypadku warstwy truskawkowej umieść zamrożone truskawki w rondlu i podgrzej je, aż się rozpuszczą. Następnie dodaj cukier i mash chilli Scorpion Moruga. Mieszamy i chwilę gotujemy, aby truskawki nieco się zredukowały. Zmiksuj gotowe truskawki na gładką masę i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Po wykonaniu wszystkich warstw możesz zacząć układać warstwy. Na dnie szklanki ułóż warstwę ciasteczek, następnie warstwę twarogu i warstwę mieszanki truskawkowej. Układaj warstwy w ten sposób, aż wypełnisz całą szklankę. Gotową i pełną szklankę udekoruj świeżymi truskawkami, malinami, pestkami granatu i pokruszonymi ciasteczkami. Wstaw do lodówki i pozostaw na około 2 godziny.
- Używane chilli
- ½ łyżeczki mashu chilli Trinidad Scorpion Moruga
- Warstwa serowa
- 500 g tłustego twarogu
- 200 g pysznego serka - serk, który zawiera tylko mleko, śmietankę i szczyptę soli
- 100 g cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- Warstwa ciasteczek
- 300 g ulubionych ciasteczek
- Warstwa truskawkowa
- 300 g mrożonych truskawek
- cukier do smaku
- Do dekoracji
- świeże truskawki i maliny
- granat
- Ilość porcji 4
- Czas przygotowania 30 min
- Czas gotowania 120 min