
Dalej
1 Wyjmij ciasto do pizzy z opakowania i ułóż je na papierze do pieczenia i posmaruj warstwą przecieru Red Cayenne chili i odrobiną ketchupu. Pizzę posyp mieszanką przypraw, ułóż plastry szynki i posyp tartym serem. Na wierzchu połóż świeżą bazylię.
2 Ciasto z nadzieniem zrolować na dłuższym boku ciasta i pokroić w grube plastry ok 2-3 cm.
3 Te pokrojone plastry układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220°C około 10 minut, lub aż ciasto będzie pięknie złociste.
4 Po upieczeniu ostudź je i wtedy możesz podawać
- Używane chili
- przecier Red Cayenne do smarowania
- Składniki
- 2 schłodzone i zwinięte ciasta francuskie
- Keczup
- 200 g startego sera
- 200 g plasterków szynki
- mieszanka przypraw do pizzy
- świeża bazylia
- Ilość porcji 30
- Czas przygotowania 10 min
- Czas gotowania 10 min