Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Ślimaki cynamonowe

Ślimaki cynamonowe

Dalej

1 Wymieszaj masło, cukier, sól, mleko i drożdże w misce miksera. Następnie stopniowo dodawaj przesianą mąkę do mieszanki i pozwól robotowi wymieszać wszystko w gładkie ciasto. Gotowe ciasto przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 1 godzinę, ciasto podwoi swoją objętość.
2 Przygotuj nadzienie, podczas gdy ciasto rośnie. W misce wymieszaj roztopione masło, cukier, mielony cynamon i płatki chili Ancho. Gotowe nadzienie należy schłodzić w lodówce. Będzie wtedy lepiej rozprowadzane na cieście.
3 Po wyrośnięciu ciasta układamy je na posypanym mąką wałku do ciasta i przerabiamy rękoma. Ciasto rozwałkować na placek o grubości około 3 mm. Gotowy placek posmarować przygotowanym nadzieniem. Ciasto rozwałkować na roladę i ostrym nożem pokroić na plastry - ślimaki o szerokości około 4 cm. Następnie włóż do pojemnika posmarowanego masłem.
4 Ślimaki posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C około 20 minut. Niech ostygną. Podawane najlepiej smakują polane syropem klonowym i posypane płatkami Ancho chili.
  • Używane chili
  • 1 łyżka płatków chili Ancho
  • Składniki
  • 150 g roztopionego masła
  • 50 g cukru
  • szczypta soli
  • 250 ml mleka w temperaturze pokojowej
  • 30 g drożdży
  • 450 g przesianej mąki pszennej
  • Nadzienie
  • 120 g roztopionego masła
  • 120 g cukru
  • 10 g mielonego cynamonu
  • 1 łyżka płatków chili ancho
  • Do smarowania
  • 1 ubite jajko
  • Do podania
  • Płatki chili do posypania
  • syrop klonowy do polewania
  • czekoladowe serca
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 20 min

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu