
Przygotowanie
1 Najpierw wyłóż formę do ciasta ciastem francuskim. Ciasto w kilku miejscach nakłuj widelcem.
Następnie w misce wymieszaj jajka ze śmietaną, proszkiem chilli Naga Bhut Jolokia, solą i pieprzem.
Na koniec przygotuj wszystkie składniki na ciasto. Cukinię i czerwoną cebulę pokroić w plastry, kalafiora podzielić na małe różyczki.
Rozłóż wszystko na cieście francuskim w formie. Dodać plastry cukinii, różyczki kalafiora, krążki cebulowe, plastry szynki, kozi ser.
Na koniec przykryj wszystko mieszanką jajeczną. Skrop olejem i wstaw do piekarnika. Piec w 180 C przez około 35 minut
Gotowe ciasto udekoruj dżemem chilli i świeżą rukolą.
Ciasto jest doskonałe zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Składniki
- Używane chilli
- ½ łyżeczki proszku Naga Bhut Jolokia
- Składniki
- opakowanie na ciasto francuskie
- 2 jajka
- 100 ml śmietana 33%
- sól i pieprz
- mała cukinia
- około ¼ kalafiora
- czerwona cebula
- 100 g szynki szwarcwaldzkie
- 150 g kozi ser z białą pleśnią
- oliwa z oliwek do polania
- Do dekoracji
- świeża rukola
- dżemem chilli
Parametry
- Ilość porcji 3
- Czas przygotowania 30 min
- Czas gotowania 35 min