Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Słone ciasto z kozim serem

Słone ciasto z kozim serem

Przygotowanie

1 Najpierw wyłóż formę do ciasta ciastem francuskim. Ciasto w kilku miejscach nakłuj widelcem. Następnie w misce wymieszaj jajka ze śmietaną, proszkiem chilli Naga Bhut Jolokia, solą i pieprzem. Na koniec przygotuj wszystkie składniki na ciasto. Cukinię i czerwoną cebulę pokroić w plastry, kalafiora podzielić na małe różyczki. Rozłóż wszystko na cieście francuskim w formie. Dodać plastry cukinii, różyczki kalafiora, krążki cebulowe, plastry szynki, kozi ser. Na koniec przykryj wszystko mieszanką jajeczną. Skrop olejem i wstaw do piekarnika. Piec w 180 C przez około 35 minut Gotowe ciasto udekoruj dżemem chilli i świeżą rukolą. Ciasto jest doskonałe zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Składniki

  • Używane chilli
  • ½ łyżeczki proszku Naga Bhut Jolokia
  • Składniki
  • opakowanie na ciasto francuskie
  • 2 jajka
  • 100 ml śmietana 33%
  • sól i pieprz
  • mała cukinia
  • około ¼ kalafiora
  • czerwona cebula
  • 100 g szynki szwarcwaldzkie
  • 150 g kozi ser z białą pleśnią
  • oliwa z oliwek do polania
  • Do dekoracji
  • świeża rukola
  • dżemem chilli

Parametry

  • Ilość porcji 3
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 35 min

Koupíte u nás

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu