Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Słony placek z buraków

Słony placek z buraków

Dalej

1 W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj olej, wodę i wyrób ciasto, które następnie odstawiamy na około 15 minut. Gotowe ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 30 cm – rozciągnąć ciasto na brzegach.
2 Jajka razem ze śmietaną ubić na nadzienie. Do ubitej masy dodać tymianek, rozmaryn, pokruszony ser feta i płatki chaotian chili. Wszystko wymieszaj i dodaj gotową mieszankę na ciasto.
3 Następnie na masę wyłożyć pokrojone buraki (ok. 3 mm grubości), posypać posiekanymi orzechami włoskimi i skropić odrobiną miodu.
4 Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 35 minut. Podawać jeszcze ciepłe.
  • Używane chili
  • 6 g płatków Chaotian
  • Składniki
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki oleju
  • 100 ml wody
  • 2 jajka
  • 150 ml śmietanki 33%
  • tymianek i rozmaryn do smaku
  • 1 mały burak (obrany i pokrojony w plastry)
  • 100 g sera feta
  • garść posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżeczki miodu
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 45 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu