
Dalej
1 Najpierw przygotuj chilli pesto na ciasto. Do miski wrzuć keczup, pesto bazyliowe, suszone pomidory i chili Birds Eye. Wszystko wymieszaj mikserem.
2 Na rozsmarowanym cieście francuskim rozsmarować gotowe chilli pesto. Pokrojoną szynkę położyć na paście chilli i wszystko posypać startym serem.
3 Teraz wszystko zwijamy w rulon, kroimy wzdłuż na pół. Spleć te dwa długie kawałki jak warkocz, a następnie zrób z nich wieniec.
4 Wieniec posmarować ubitym jajkiem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 35 minut. Po upieczeniu posyp wieniec odrobiną parmezanu i posiekanymi kiełkami rzeżuchy.
- Używane chili
- 1 łyżeczka płatków Birds Eye
- Składniki
- 1 maślane ciasto francuskie
- 4 łyżki ketchupu
- 2 łyżki ciasta bazyliowego
- 80 g suszonych pomidorów w oleju
- 100 g szynki
- 200 g sera (do smaku)
- 1 ubite jajko
- parmezan do posypania
- kiełki rzeżuchy
- Ilość porcji 4
- Czas przygotowania 20 min
- Czas gotowania 35 min