Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Słony wieniec wielkanocny

Słony wieniec wielkanocny

Dalej

1 Najpierw przygotuj chilli pesto na ciasto. Do miski wrzuć keczup, pesto bazyliowe, suszone pomidory i chili Birds Eye. Wszystko wymieszaj mikserem.
2 Na rozsmarowanym cieście francuskim rozsmarować gotowe chilli pesto. Pokrojoną szynkę położyć na paście chilli i wszystko posypać startym serem.
3 Teraz wszystko zwijamy w rulon, kroimy wzdłuż na pół. Spleć te dwa długie kawałki jak warkocz, a następnie zrób z nich wieniec.
4 Wieniec posmarować ubitym jajkiem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 35 minut. Po upieczeniu posyp wieniec odrobiną parmezanu i posiekanymi kiełkami rzeżuchy.
  • Używane chili
  • 1 łyżeczka płatków Birds Eye
  • Składniki
  • 1 maślane ciasto francuskie
  • 4 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki ciasta bazyliowego
  • 80 g suszonych pomidorów w oleju
  • 100 g szynki
  • 200 g sera (do smaku)
  • 1 ubite jajko
  • parmezan do posypania
  • kiełki rzeżuchy
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 35 min

Wideo

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu