
- Używane papryczki
- 15 sztuk Bird Eye w całości
- Składniki
- 1 łyżeczka pokrojonego imbiru
- 1 łyżeczka pokrojonego czosnku
- 1 łyżka cukru
- 5 łyżek octu winnego
- 1 łyżeczka soli
- do smażenia olej sezamowy
- Ilość porcji 4
- Czas przygotowania 2 min
- Czas gotowania 30 min
Dalej
1 Zacznij od podgrzania na patelni 2 łyżek oleju sezamowego. Gdy olej się rozgrzeje, dodaj imbir, czosnek i pokrojoną na pół paprykę.
2 Smażyć, aż papryki wchłoną cały olej. Po zakończeniu dodaj ocet, cukier i sól. Zmniejsz temperaturę do niskiego poziomu i smaż przez 5 minut.
3 Pozwól miksturze ostygnąć a następnie wymieszaj do konsystencji gruboziarnistej pasty.