Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Sos boloński

Sos boloński

Dalej

1 W dużym garnku (najlepiej żeliwnym) podgrzej oliwę z oliwek i usmaż drobno pokrojoną marchewkę, pietruszkę i seler. Dokładnie wymieszaj z warzywami, aby się nie przypaliły. Gdy tylko warzywa zaczną brązowieć, dodaj drobno posiekaną cebulę i chwilę smaż. Następnie dodaj pokrojony w kostkę czosnek i bardzo krótko podsmaż.
2 Następnie do całości dodaj mięso mielone, energicznie podsmaż i dopraw solą, pieprzem i przyprawami prowansalskimi. Wszystko dokładnie wymieszaj.
3 Następnie dodaj do masy przecier pomidorowy, pokrojone pomidory i przecier chili Trinidad Scorpion Moruga. Skrop bulionem i przykryj pokrywką, gotuj mieszając od czasu do czasu przez 90 minut.
4 Na koniec dopraw solą. Podawać ze spaghetti, posiekaną natką pietruszki i tartym parmezanem.
  • Używane chili
  • 1 łyżka przecieru Trinidad Scorpion Moruga
  • Składniki
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 350 g chewki
  • 200 g pietruszki
  • 200 g selera
  • 3 czerwone cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 750 g mielonej wołowiny
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 łyżka przypraw prowansalskich
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 puszki pokrojonych pomidorów
  • 0,5 l bulionu wołowego
  • 1 garść spaghetti
  • 1 garść parmezanu
  • Ilość porcji 2
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 90 min

Videorecept

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu