Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Przygotowanie

1 Drobno posiekaj świeżą natkę pietruszki i ugotuj makaron w odpowiedniej ilości osolonej wody. Podczas gotowania makaronu przygotuj bazę czosnkową. Zmiażdżyć czosnek nożem i należy zdjąć skórkę. Kroimy w cienkie plasterki, które następnie umieszczamy w rozgrzanej oliwie z oliwek. Smażyć tylko krótko. Czosnek nie może się palić, bo stanie się gorzki.
2 Po upieczeniu czosnku zdejmij patelnię z ognia i dodaj szczyptę płatków chilli Carolina Reaper. Wymieszaj i pozwól mu pachnieć. Po zrobieniu makaronu odcedź go, zachowując około chochli wody makaronowej. Włóż makaron na patelnię z oliwą, dodaj chochlę wody makaronowej i wszystko dokładnie wymieszaj. Zdejmij z ognia, dodaj posiekaną pietruszkę, wymieszaj i podawaj.

Składniki

  • Używane chilli
  • szczypta płatków chilli Carolina Reaper
  • Składniki
  • 250 g świeżego makaronu
  • 3 ząbki czosnku
  • 40 ml oliwy z oliwek
  • garść świeżej natki pietruszki

Parametry

  • Ilość porcji 2
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 20 min

video

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu