
Dalej
1 Na rozgrzanej patelni bez oleju obsmażyć włoskie salami ventricina i pokrojone na plasterki pomidory (przekrojoną stroną usmażyć na patelni).
2 Zmiejszyć ogień, dodać szalotkę, czosnek, oliwki i całą paprykę Bhut Jolokia (suszoną paprykę namoczyć w gorącej wodzie przez około 20 minut).
3 Ostrożnie i lekko rozgnieć paprykę przed dodaniem. Wszystko wymieszać z ugotowanym spaghetti i posypać na talerzu parmezanem.
- Używane chili
- 1 szt Naga Bhut Jolokia w całości
- Składniki
- 200 g spaghetti
- 100 g salami ventricina
- 30 g pomidorków koktajlowych
- 20 g oliwek
- 5 g czosnku
- 30 g szalotki
- ser parmezan
- Ilość porcji 4
- Czas przygotowania 30 min
- Czas gotowania 0 min