Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Szaszłyki z batatami

Szaszłyki z batatami

Dalej

1 W dużej misce wymieszaj mieloną wołowinę i wieprzowinę, drobno posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek, musztardę, jajko, posiekaną kolendrę, sól, pieprz i płatki chili Red Jalapeños. Wszystko dokładnie zmieszaj, jeśli masa się nie klei, dodaj trochę bułki tartej. Gotową mieszaninę, odstaw na chwilę.
2 W międzyczasie przygotuj chipsy ze słodkich ziemniaków. Bataty dokładnie umyj i pokrój w grubsze plastry. Ułóż na blasze do pieczenia, posól, popieprz i skrop oliwą z oliwek. Wszystko wymieszaj i piecz w nagrzanym piekarniku do 200°C przez 30 minut.
3 Po upieczeniu słodkich ziemniaków podnieś temperaturę piekarnika do 250°C.
4 Z większej garści masy do szaszłyków uformuj wałek i włóż do niego patyczek, który wcześniej namoczyłeś w wodzie. Gotowe szaszłyki układamy na blasze do pieczenia i smarujemy odrobiną oliwy z oliwek.
5 Szaszłyki pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 250°C przez około 10 minut.
6 Pomiędzy pieczeniem przygotuj dip na szaszłyki. W misce wymieszaj biały jogurt z garścią posiekanej kolendry i dwiema łyżkami płatków chili Red Jalapeños. Podawaj z batatami i sosem jogurtowym chili.

Ingredience

  • Używane chili
  • Red Jalapeños płatki
  • Szaszłyki
  • 500 g mielonej wołowiny
  • 500 g mielonej wieprzowiny
  • 2 większe cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka kminku
  • 2 łyżki pełnotłustej musztardy
  • 1 jajko
  • garść posiekanej kolendry
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
  • wykałaczki
  • Bataty
  • 4 średnie słodkie ziemniaki
  • oliwa z oliwek do skropienia
  • sól
  • pieprz
  • Jogurtowy dip chili
  • 500 g białego jogurtu
  • garść posiekanej kolendry

Wideo

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu