Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Tacos

Tacos

Dalej

1 Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek oraz drobno posiekaną szalotkę. Gdy cebula będzie gotowa, dodaj drobno posiekaną paprykę i smaż przez około 5 minut. Następnie dodaj mięso mielone i smaż przez około 15 minut. Następnie dodaj dwie łyżki przecieru chili Orange Habanero, zmiażdżony czosnek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj i smaż przez około 5 minut, aby jak najlepiej rozwinąć smak przecieru w całości.
2 W czasie robienia mieszanki mięsnej przygotuj dip z awokado i salsy
3 Przekrój awokado na pół, wyjmij pestki i włóż do miski łyżką. Dodaj biały jogurt, sok z limonki i wszystko wymieszaj i zetrzyj awokado. Posól dla smaku. Umieść nasiona awokado w gotowym dipie, aby awokado nie zbrązowiło i pozostało zielone przez długi czas.
4 W misce wymieszaj drobno posiekaną szalotkę, mięsisty pomidor i szczypiorek. Dodaj garść posiekanej natki pietruszki i kolendry. Dodaj sól i sok z limonki. Wszystko dokładnie wymieszaj i w razie potrzeby dopraw solą lub limonką.
5 Podczas serwowania napełnij placki taco posiekaną sałatą lodową, następnie dodaj mieszankę mięsną, salsę i guacamole.
  • Używane chili
  • 2 łyżki przecieru Orange Habanero
  • Składniki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 szalotki
  • 3 papryki
  • 0,5 kg wołowiny
  • 2 ząbki zmiażdżonego czosnku
  • 1 szczypta soli i pieprzu
  • Dip z awokado
  • 2 dojrzałe awokado
  • 3 łyżki białego jogurtu
  • ½ soku z limonki
  • 1 szczypta soli
  • Salsa
  • 2 szalotki
  • 1 duży pomidor
  • 1 kawałek dymki
  • 1 garść posiekanej natki pietruszki
  • posiekanej kolendry posiekanej kolendry
  • 1 špetka soli
  • ½ soku z limonki
  • Do podania
  • 1 garść sałaty lodowej
  • 1 opakowanie placków taco shells
  • Ilość porcji 2
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 30 min

Wideo

Koupíte u nás

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu