
Dalej
1 Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek oraz drobno posiekaną szalotkę. Gdy cebula będzie gotowa, dodaj drobno posiekaną paprykę i smaż przez około 5 minut. Następnie dodaj mięso mielone i smaż przez około 15 minut. Następnie dodaj dwie łyżki przecieru chili Orange Habanero, zmiażdżony czosnek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj i smaż przez około 5 minut, aby jak najlepiej rozwinąć smak przecieru w całości.
2 W czasie robienia mieszanki mięsnej przygotuj dip z awokado i salsy
3 Przekrój awokado na pół, wyjmij pestki i włóż do miski łyżką. Dodaj biały jogurt, sok z limonki i wszystko wymieszaj i zetrzyj awokado. Posól dla smaku. Umieść nasiona awokado w gotowym dipie, aby awokado nie zbrązowiło i pozostało zielone przez długi czas.
4 W misce wymieszaj drobno posiekaną szalotkę, mięsisty pomidor i szczypiorek. Dodaj garść posiekanej natki pietruszki i kolendry. Dodaj sól i sok z limonki. Wszystko dokładnie wymieszaj i w razie potrzeby dopraw solą lub limonką.
5 Podczas serwowania napełnij placki taco posiekaną sałatą lodową, następnie dodaj mieszankę mięsną, salsę i guacamole.
- Używane chili
- 2 łyżki przecieru Orange Habanero
- Składniki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 4 szalotki
- 3 papryki
- 0,5 kg wołowiny
- 2 ząbki zmiażdżonego czosnku
- 1 szczypta soli i pieprzu
- Dip z awokado
- 2 dojrzałe awokado
- 3 łyżki białego jogurtu
- ½ soku z limonki
- 1 szczypta soli
- Salsa
- 2 szalotki
- 1 duży pomidor
- 1 kawałek dymki
- 1 garść posiekanej natki pietruszki
- posiekanej kolendry posiekanej kolendry
- 1 špetka soli
- ½ soku z limonki
- Do podania
- 1 garść sałaty lodowej
- 1 opakowanie placków taco shells
- Ilość porcji 2
- Czas przygotowania 30 min
- Czas gotowania 30 min