
Dalej
1 Pół godziny przed rozpoczęciem gotowania wyjmij wołowinę z lodówki. Pokrój w cienkie plastry, następnie w cienkie paski, a na koniec w drobną kostkę. Polędwica jest tak delikatna, że wystarczy pokroić mięso, nie trzeba go mielić.
2 Dodać drobno posiekaną szalotkę, kapary i szczypiorek. Następnie dodaj musztardę Dijon, przecier chili Chipotle, oliwę z oliwek oraz odrobinę soli i pieprzu.
3 Dokładnie wymieszaj, odstaw na 5 minut, a następnie dopraw według własnych potrzeb i upodobań.
4 Podawaj z żółtkiem jaja oraz smażoną na oleju grzanką z czosnkiem.
Ingredience
- Używane chili
- 2 łyżeczki przecieru Chipotle
- Składniki
- 300 g polędwicy wołowej
- 1 większa szalotka
- 1 łyżka kaparów
- 1 łyżka musztardy Dijon
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- 2 żółtka
- grzanka smażona na oleju i czosnek do jej potarcia