Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Tiramisu w szklance

Tiramisu w szklance

Przygotowanie

1 Najpierw przygotuj podwójne espresso i pozwól kawie ostygnąć. Gdy kawa ostygnie, wymieszaj ją z proszkiem chili Scotch Bonnet i Amaretto . W misce trzepaczką wymieszaj serek mascarpone, śmietanę i cukier puder. Biszkopt połam na kawałki o szerokości szklanki i przykryj mieszanką kawy, alkoholu i chili. Pozwól biszkoptom zanurzyć się w miksturze. Następnie dodaj do szklanki krem ​​z mascarpone, połówki malin i powtarzaj warstwy w ten sposób, aż szklanka będzie pełna. Wykończ ostatnią warstwą kremu. Napełnioną szklankę wstawiamy do lodówki do następnego dnia, a przy podawaniu posypujemy kakao i dekorujemy malinami.

Składniki

  • Używane chili
  • ¼ łyżeczki proszku chili Scotch Bonnet
  • Składniki
  • podwójne espresso
  • 3 łyżki Amaretta
  • 500 g Mascarpone
  • 200 g śmietana 31%
  • 100 g cukier puder
  • biszkopty cukiernicze
  • świeże maliny
  • kakao

Parametry

  • Ilość porcji 3
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 0 min

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu