
Przygotowanie
1 Najpierw przygotuj podwójne espresso i pozwól kawie ostygnąć. Gdy kawa ostygnie, wymieszaj ją z proszkiem chili Scotch Bonnet i Amaretto .
W misce trzepaczką wymieszaj serek mascarpone, śmietanę i cukier puder.
Biszkopt połam na kawałki o szerokości szklanki i przykryj mieszanką kawy, alkoholu i chili. Pozwól biszkoptom zanurzyć się w miksturze. Następnie dodaj do szklanki krem z mascarpone, połówki malin i powtarzaj warstwy w ten sposób, aż szklanka będzie pełna. Wykończ ostatnią warstwą kremu.
Napełnioną szklankę wstawiamy do lodówki do następnego dnia, a przy podawaniu posypujemy kakao i dekorujemy malinami.
Składniki
- Używane chili
- ¼ łyżeczki proszku chili Scotch Bonnet
- Składniki
- podwójne espresso
- 3 łyżki Amaretta
- 500 g Mascarpone
- 200 g śmietana 31%
- 100 g cukier puder
- biszkopty cukiernicze
- świeże maliny
- kakao
Parametry
- Ilość porcji 3
- Czas przygotowania 30 min
- Czas gotowania 0 min