Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Tort Red Velvet

Tort Red Velvet

Dalej

1 Przygotowanie ciasta na tort. Przesiej gładką mąkę, kakao, sól i sodę przez drobne sito. Wszystko wymieszaj, w późniejszym kroku będzie to dodane do ciasta.
2 Włóż masło o temperaturze pokojowej do miski robota i ubijaj przez około 5 minut. Gdy masło zostanie ubite, stopniowo dodawaj całe jajka w temperaturze pokojowej i ubij z masłem.
3 Do ubitej masy dodaj cukier, maślankę i czerwony barwnik. Zmiksuj przy pomocy robota kuchennego.
4 Następnie dodaj przesianą suchą mieszankę do całości, dokładnie wymieszaj, a na koniec dodaj ocet jabłkowy. Ponownie wszystko wymieszaj przy pomocy robota.
5 Gotowe ciasto wlej do posypanej masłem i posypanej mąką formy do pieczenia o średnicy 20 cm. Następnie piecz w nagrzanym piekarniku o temperaturze 180°C przez 1 godzinę. Przed końcem pieczenia sprawdź szpikulcem, czy ciasto jest wszędzie upieczone.
6 Pozostaw gotowe ciasto do ostygnięcia. Gdy ciasto ostygnie, okrój górę, aby pięknie ją wyrównać. Następnie za pomocą sznurka do ciasta podzielić całe ciasto na 4 większe kawałki, a następnie podziel je na pół. W ten sposób będziesz miał 8 pięter ciasta. Pokrój górę ciasta na kawałki, które wyschną. Na koniec posłużą do dekoracji ciasta.
7 Przygotowanie śmietany. Ubij masło w temperaturze pokojowej i cukier na puszystą pianę w misce robota. Zajmie to około 10 minut. Po ubiciu masła i cukru zacznij dodawać po łyżce mascarpone i serek Philadelphia.
8 Gdy wszystko będzie wymieszane i puszyste, dodaj ekstrakt waniliowy i chwilę mieszaj.
9 Wykończenie. Posmaruj górną część dolnego spodu dżemem truskawkowym i malinowym oraz chili Scotch Bonnet. Ułóż kolejne piętro ciasta i nałóż większą warstwę kremu. Połóż następne piętro, ponownie posmaruj je dżemem. Kontynuuj, aż całe ciasto ułoży się warstwami.
10 Następnie posmaruj całe ciasto kremem i udekoruj wierzch ciasta po obwodzie. Liofilizowane maliny zmiksuj na drobny proszek, a następnie wymieszać około ¼ proszku z drobnym, suchym ciastem. To sprawi, że będzie jeszcze bardziej czerwony.
11 Posyp przygotowanymi okruchami ciasta wierzch. Na łyżkę weź trochę proszku malinowego i zdmuchnij na boki ciasta. Kreatywność nie ma granic :-) Następnie gotowe ciasto włóż do lodówki na co najmniej dwie godziny.
  • Używane chili
  • Dżem Truskawkowy Chili z Maliną i Schotch Bonnet
  • Ciasto
  • 400 g mąki pszennej
  • 20 g gorzkiego kakao
  • ćwierć łyżeczki soli
  • 1 lžička sody
  • 170 g masła
  • 4 jajka
  • 200 g cukru
  • 10 g czerwonego barwnika
  • 350 ml maślanki
  • 1 lžíce octu jabłkowego
  • Krem
  • 250 g masła
  • 2 lžíce drobnego cukru
  • 1 lžíce ekstraktu waniliowego
  • 250 g mascarpone
  • 250 g sera Philadelphia
  • Wykończenie
  • 10 g liofilizowanych malin
  • garść rozdrobnionego ciasta
  • Ilość porcji 8
  • Czas przygotowania 60 min
  • Czas gotowania 30 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu