Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Trinidad Moruga Scorpion curry ze słodkich ziemniaków, szpinaku i ciecierzycy

Trinidad Moruga Scorpion curry ze słodkich ziemniaków, szpinaku i ciecierzycy

Dalej

1 Rozgrzej olej na dużej patelni, dodaj cebulę, czosnek i smaż do miękkości. Dodaj chili i sól, a następnie wymieszaj. Gotuj przez około minutę, a potem dodaj pomidory.
2 Duś pod przykryciem około 20 minut, aż pomidory będą miękkie i powstanie sos pomidorowy. Czasami mieszaj.
3 Dodaj pokrojone bataty i gotuj jeszcze kilka minut.
4 Dodaj wodę, zagotuj i zmniejsz temperaturę, aby można było powoli gotować bataty.
5 Gdy bataty będą miękkie zmieszaj je z ciecierzycą i szpinakiem. Dopraw do smaku i gotuj jeszcze kilka minut, aż szpinak zwiędnie
6 . Podawaj od razu z ryżem lub jako dodatek.
  • Używane chili
  • 1-1,5 łyżeczki proszku Trinidad Scorpion Moruga
  • Składniki
  • 3-4 łyżki oleju roślinnego
  • 1 cebula (drobno posiekana)
  • 1-3 ząbki czosnku
  • 400 g pomidorów w plastrach z puszki
  • 4 średnie bataty
  • 400 g ciecierzycy
  • 200 ml wody
  • 1 szczypta świeżego szpinaku
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 10 min
  • Czas gotowania 35 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu