Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Trufle ze skórką pomarańczową

Trufle ze skórką pomarańczową

Dalej

1 Śmietanę wlać do rondla, dodać cukier, wanilię i wymieszać. Włożyć do kąpieli wodnej i doprowadzić tuż poniżej temperatury wrzenia. Dodaj masło, chili, połamaną czekoladę i pozwól jej się roztopić.
2 Kandyzowaną skórkę pomarańczową kroimy do kawałeczki, im mniejsze tym lepsze i dodajemy do przygotowanej masy. Następnie należy dokładnie wymieszać i wyjąć z kąpieli wodnej. Całość przełożyć do zamykanego pojemnika i pozostawić do ostygnięcia. Następnie przykryj pokrywką lub folią i wstaw na noc do lodówki.
3 Gdy masa będzie już zupełnie zimna i stężona, nabierz łyżką kawałki szybko zwiń wałeczki lub kulki i posyp pokruszonymi orzechami włoskimi. Mieszanka szybko się topi, więc zwijanie wałeczków i posypywanie musi być naprawdę wystarczająco zwinne. Przechowuj trufle w lodówce ułożone obok siebie i przykryte folią.
  • Używane chili
  • 1 łyżka proszku Pasilla
  • Składniki
  • 100 g 70% gorzkiej czekolady
  • 30 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 30 ml bitej śmietany
  • 20 g cukru trzcinowego
  • 20 g masła
  • 1 łyżka likieru pomarańczowego
  • Ilość porcji 25
  • Czas przygotowania 60 min
  • Czas gotowania 30 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu