Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Udka z kurczaka ze szparagami

Udka z kurczaka ze szparagami

Przygotowanie

1 Wymieszaj biały jogurt z oliwą z oliwek, łyżeczką soli, posiekaną miętą, drobno posiekanymi papryczkami chilli Chaotain i marynowanymi papryczkami Red Jalapeño. W przygotowaną marynatę jogurtową wkładamy udka z kurczaka, pojemnik przykrywamy folią i odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki, ale można też marynować przez noc. Wyjmij udka z marynaty i umieść je na gorącym grillu. Gdy udka z kurczaka są prawie gotowe, dodaj szparagi zawinięte w plaster Prosciutto crudo i grilluj je z obu stron tylko przez kilka minut. Posyp solą i pieprzem.
  • Użyte chilli
  • 3 sztuki Chaotian chilli całe
  • 5 plasterków marynowane Red Jalapeño chilli
  • Składniki
  • 150 g białego jogurtu
  • 30 ml oliwa z oliwek
  • 2 łyżeczki soli
  • garść posiekanej mięty
  • 1 kg udek z kurczaka
  • 500 g zielonych szparagów
  • 90 g Prosciutto crudo
  • sól, pieprz
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 20 min

video

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu