
Przygotowanie
1 Wymieszaj biały jogurt z oliwą z oliwek, łyżeczką soli, posiekaną miętą, drobno posiekanymi papryczkami chilli Chaotain i marynowanymi papryczkami Red Jalapeño.
W przygotowaną marynatę jogurtową wkładamy udka z kurczaka, pojemnik przykrywamy folią i odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki, ale można też marynować przez noc.
Wyjmij udka z marynaty i umieść je na gorącym grillu. Gdy udka z kurczaka są prawie gotowe, dodaj szparagi zawinięte w plaster Prosciutto crudo i grilluj je z obu stron tylko przez kilka minut.
Posyp solą i pieprzem.
- Użyte chilli
- 3 sztuki Chaotian chilli całe
- 5 plasterków marynowane Red Jalapeño chilli
- Składniki
- 150 g białego jogurtu
- 30 ml oliwa z oliwek
- 2 łyżeczki soli
- garść posiekanej mięty
- 1 kg udek z kurczaka
- 500 g zielonych szparagów
- 90 g Prosciutto crudo
- sól, pieprz
- Ilość porcji 4
- Czas przygotowania 30 min
- Czas gotowania 20 min