Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Ukryte serce

Ukryte serce

Dalej

1 Najpierw zacznij od czerwonego ciasta. Ubij masło o temperaturze pokojowej, aż będzie gęste, a następnie stopniowo zacznij ubijać cały cukier. Gdy cukier zostanie zmieszany do masła, zacznij stopniowo dodawać jajka i ciągle ubijaj, aby połączyć je z ciastem. Po uzyskaniu pięknie gęstej mieszanki masła, przygotuj suchą mieszankę. Dodaj proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i proszek chilli Ancho do zwykłej mąki. Wymieszać i przesiać do masy maślanej. Wszystko dokładnie wymieszaj i na koniec dodaj do ciasta letnią wodę, ekstrakt waniliowy i czerwony barwnik. Wymieszane ciasto wylewamy na małą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180°C przez 25 minut. Po upieczeniu odstawić gotowe ciasto do ostygnięcia. Po wystygnięciu ciasta wytnij z niego serce większą foremką
2 Następnie przygotuj białe ciasto. Postępuj dokładnie tak samo jak w przypadku czerwonego, tylko nie dodawaj chilli i barwników. Część białego ciasta przełóż do formy (30x11x9 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Ułóż jak najwięcej serc wzdłuż na dolnej warstwie białego ciasta. Następnie wylej resztę ciasta na złożone serduszka, wyrównaj i piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 35 minut. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Podczas chłodzenia przygotuj polewę czekoladową. Czekoladę połam na małe kawałki w rondelku i zalej śmietaną. Mieszaj na małym ogniu, aż cała czekolada rozpuści się. Równomiernie wylej gotową polewę na ciastka i udekoruj posiekanymi pistacjami i malinami. Włóż gotowe ciastka do lodówki i pozwól, aby lukier stwardniał. Przed podaniem pokroić rozgrzanym nożem, aby odsłonić ukryte w deserze serce.
  • Używane chilli
  • 2 łyżki chilli Ancho w proszku
  • Czerwone ciasto
  • 180 g masła w temperaturze pokojowej
  • 180 g cukru
  • 3 jajka
  • 180g mąki pszennej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ¼ łyżeczki soli
  • 3 łyżki letniej soli
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 20 g czerwonego barwnika spożywczego
  • Białe ciasto
  • 180 g masła w temperaturze pokojowej
  • 180 g cukru granulowanego
  • 3 jajka
  • 180 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej¼ lžičky soli
  • ¼ łyżeczki soli
  • 3 łyżki letniej wody
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • Polewa czekoladowa
  • 200 g 70% czekolady
  • 250 ml 33% śmietany
  • Do dekoracji
  • posiekane pistacje
  • maliny
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 60 min
  • Czas gotowania 60 min

Koupíte u nás

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu