
1 W misce wymieszaj suche składniki, mąkę, cukier, proszek do pieczenia i wanilię. W drugiej misce wymieszaj jajka z roztopionym masłem, a następnie ubij twarożek i mleko.
Gdy obie mieszanki będą gotowe, złącz mieszanki, cały czas mieszając, aż powstanie cieńsze ciasto. Na koniec dodaj kandyzowane owoce i płatki chilli Naga Bhut Jolokia.
Ciasto wymieszać i wlać do foremek posmarowanych masłem i mąką. Formę złożyć i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 160°C i piec około 1 godziny.
Po upieczeniu otwórz formę i pozwól ciastu całkowicie ostygnąć. Następnie wyjmij jagnię z formy.
Przed podaniem posyp cukrem pudrem, zawiąż kokardę i udekoruj.
Składniki
- Użyte chilli
- ½ łyżeczki płatków chilli Naga Bhut Jolokia
- Składniki
- 400 g mąki
- 150 g cukru
- 1 proszek do pieczenia
- 1 laska wanilii
- 250 g tłusty twarożek
- 3 jajka
- 250 g masła
- 100 ml mleka
- 150 g owoce kandyzowane
- Ilość porcji 6
- Czas przygotowania 30 min
- Czas gotowania 60 min