Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Winna kiełbasa z pikantną mieszanką

Winna kiełbasa z pikantną mieszanką

Dalej

1 Zaczynamy od podzielenia kiełbasy winnej na 2 części, zwinięcia ich, nakłucia każdej części szpikulcem i przełożenia do mleka. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Następnie wyciągnij zawijańce z mleka i osusz je serwetką. Lekko oprósz z obu stron mąką pszenną. Patelnię nieprzywierającą skrop oliwą i smaż kiełbaski na złoty kolor z obu stron.
2 Ziemniaki obierz i pokrój w półksiężyce przed smażeniem kiełbasek. Wlej olej do miski i dopraw mielonym kminkiem. Dodaj tam ziemniaki i przykryj. Rozgrzej piekarnik i przełóż ziemniaki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piecz na złoty kolor, około 30 minut.
3 Cebulę kroimy w półksiężyce, dodajemy posiekany czosnek i smażymy na złoty kolor na patelni. Dodaj pokrojone śliwki i chwilę podsmaż. Mieszamy całość i polewamy piwem. Doprawić płatkami chili, posolić i gotować. Następnie skosztuj mikstury i dopraw do smaku. Przełóż do naczynia do pieczenia, na wierzchu ułóż opiekane kiełbaski i po wyjęciu ziemniaków wstaw naczynie do piekarnika. Piecz około 15 minut.
  • Używane chili
  • 1 łyżka granulek chili De Arbol
  • Składniki
  • 400 g kiełbasy winnej
  • 200 ml mleka
  • 1 szczypta mąki pszennej do posypania
  • 1 miarka oleju
  • 200 ml ciemnego piwa
  • 150 ml przecieru pomidorowego
  • 8 ks suszonych śliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 2 szczypty soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • 6 iemniaków
  • 1 szczypta mielonego kminku
  • Ilość porcji 2
  • Czas przygotowania 180 min
  • Czas gotowania 30 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu