
Dalej
1 Na patelni rozgrzej oliwę z masłem. Podsmaż pokrojone w plasterki pieczarki, a następnie dodaj drobno posiekany szczypiorek. Cebulę podsmażyć krótko. Smaż na średnim ogniu i dodaj rozmieszane jajka.
2 Cały czas lekko mieszaj miksturę, aby jajka nie były zbyt rozdzielone. Gdy większość mieszanki będzie już gotowa i pięknie elastyczna, posól i popieprz omlet, dodaj starty cheddar i papryczki jalapeño w zalewie.
3 Następnie zacznij zwijać omlet.
Podawaj ze świeżym pieczywem, pomidorkami koktajlowymi i rzodkiewkami.
- Używane chili
- 1 garść marynowanego jalapeño w zalewie
- Ingredience
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki masla
- 3 pieczarki
- 2 cebule dymki
- 4 jajka
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu
- 80 g cheddaru
- 2 ks rzodkiewki
- 5 ks pomidorków koktajlowych
- Ilość porcji 1
- Czas przygotowania 20 min
- Czas gotowania 10 min