Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku

Dalej

1 Wołowinę pokroić w kostkę 4x4 cm i włożyć do miski. Wlej wino chili Cabernet Moravia, dodaj gałązki rozmarynu, ziele angielskie i czarny pieprz. Wymieszaj mięso w winie i przykryj miskę. Włóż do lodówki, aby poleżało do następnego dnia. Od czasu do czasu mieszaj mięso w winie, aby smak wina przenikał do wszystkich kawałków mięsa.
2 Następnego dnia wyjąć z wina mięso i przyprawy. Wlej wino do garnka i pozwól mu się zagotować, aby wygotować cały alkohol. Podczas zgrzewania białko z mięsa wytrąca się na powierzchni wina. Ściągnij to białko, wino znów będzie pięknie czyste. Grzane wino na końcu użyjesz do bazy warzywnej.
3 W większym garnku z grubszym dnem rozpuścić boczek i usmażyć suszone mięso z każdej strony. Następnie pieczone mięso odstawić do miski i przykryć pokrywką. Pieczarki usmażyć na złoty kolor na pozostałym tłuszczu. W razie potrzeby możesz dodać trochę więcej oliwy z oliwek, aby grzyby się nie przypaliły.
4 Gdy pieczarki będą idealnie upieczone dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę i seler. Upiecz wszystko na piękny złotobrązowy kolor, co nada sosowi piękny kolor i smak. Podczas pieczenia warzyw i grzybów ważne jest, aby wszystko dokładnie wymieszać i nie dopuścić do przypalenia. Całość może być wtedy gorzka.
5 Gdy warzywa będą gotowe, dodać cebulę i chwilę podsmażyć. Do przygotowanej w ten sposób bazy warzywnej dodać przecier pomidorowy. Podsmaż krótko z warzywami.
6 Następnie dodać grzane wino, gorący bulion wołowy, mięso i pozostałe przyprawy, w których było mięso. Posól wszystko, dokładnie wymieszaj i zagotuj.
  • Używane chili
  • 0,5 l czerwonego wina z chilli
  • Składniki
  • 1,5 kg mięsa wołowego
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 6 kulek ziele angielskiego
  • 15 kulek czarnego pieprzu
  • 200 g boczku
  • 200 g kremowych pieczarek
  • 350 g marchewki
  • 300 g pietruszki
  • 250 g selera
  • 2 większe cebule
  • 140 g przecieru pomidorowego
  • 0,7 l bulionu wołowego
  • Sól
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 60 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu