
Dalej
1 Cebulę drobno posiekać z czosnkiem i krótko podsmażyć. Dodaj przecier i smaż przez około 3 minuty. Wlej colę, dodaj whisky, miód, przyprawy, olej i przecier chili Habanero. Gotuj chwilę, aby zmniejszyć objętość marynaty.
2 Żeberka posmaruj marynatą i odstawić na około 12 godzin. Następnie rozłóż żeberka na talerzu z folią i podpiecz w temperaturze 95°C przez 90 minut (przyspieszy to grillowanie).
3 Teraz wystarczy posmarować żeberka lub blachę do pieczenia resztą marynaty i grillować przez około 30 minut.
- Używane chili
- Przecier Red Habanero
- Składniki
- 1 - 2 kg żeberek wieprzowych
- 50 g przecieru pomidorowego
- 100 ml Coca-Coli
- 2 cl whisky Jack Daniel Honey
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 3 łyżki miodu
- przyprawa do grilla
- sól
- zmiażdżony zielony pieprz
- olej
- Ilość porcji 4
- Czas przygotowania 30 min
- Czas gotowania 120 min