Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Żeberka wieprzowe marynowane w whisky i chilli Habanero

Żeberka wieprzowe marynowane w whisky i chilli Habanero

Dalej

1 Cebulę drobno posiekać z czosnkiem i krótko podsmażyć. Dodaj przecier i smaż przez około 3 minuty. Wlej colę, dodaj whisky, miód, przyprawy, olej i przecier chili Habanero. Gotuj chwilę, aby zmniejszyć objętość marynaty.
2 Żeberka posmaruj marynatą i odstawić na około 12 godzin. Następnie rozłóż żeberka na talerzu z folią i podpiecz w temperaturze 95°C przez 90 minut (przyspieszy to grillowanie).
3 Teraz wystarczy posmarować żeberka lub blachę do pieczenia resztą marynaty i grillować przez około 30 minut.
  • Używane chili
  • Przecier Red Habanero
  • Składniki
  • 1 - 2 kg żeberek wieprzowych
  • 50 g przecieru pomidorowego
  • 100 ml Coca-Coli
  • 2 cl whisky Jack Daniel Honey
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 3 łyżki miodu
  • przyprawa do grilla
  • sól
  • zmiażdżony zielony pieprz
  • olej
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 120 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu