
Dalej
1 Cebulę i czosnek drobno kroimy. Wlej trochę oleju do garnka i usmaż na nim oba na złoto. Dodaj mięso mielone z kminkiem, oddziel drewnianą łyżką i usmaż. Gdy cały wywar wyparuje, dopraw mięso papryczką i jeszcze chwilę smaż.
2 Wlej bulion, wymieszaj, przykryj pokrywką i następnie gotować przez 25 minut. Następnie dodać pomidory i posiekaną paprykę, doprawić solą, oregano i chilli oraz gotować jeszcze 5 minut. Dodaj fasolę, kostkę gorzkiej czekolady i gotuj przez kolejne 2 minuty. Wymieszaj i podawaj. Udekoruj na talerzach kolendrą.
3 W międzyczasie możesz przygotować chipsy serowe. Ser zetrzyj na drobnej tarce i ułóż na papierze do pieczenia w placuszki. Wstaw do piekarnika i piecz w 190 stopniach na złoty kolor. Upieczony ser ostudź i połam na kawałki.
- Używane chili
- 1 łyżeczka proszku Scotch Bonnet
- Składniki
- 400 g mielonej wołowiny
- 400 g pomidorów w puszce
- 250 g gotowanej czerwonej fasoli
- 3 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 0,5 l bulionu wołowego
- 1 ks czerwona papryka
- 1 łyżka wędzonej papryki
- 1 kostka gorzkiej czekolady
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka kminku
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka oleju
- 1 szczypta kolendry
- 100 g cheddaru
- Ilość porcji 4
- Czas przygotowania 30 min
- Czas gotowania 45 min