Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Zupa Chilli con carne

Zupa Chilli con carne

Dalej

1 Cebulę i czosnek drobno kroimy. Wlej trochę oleju do garnka i usmaż na nim oba na złoto. Dodaj mięso mielone z kminkiem, oddziel drewnianą łyżką i usmaż. Gdy cały wywar wyparuje, dopraw mięso papryczką i jeszcze chwilę smaż.
2 Wlej bulion, wymieszaj, przykryj pokrywką i następnie gotować przez 25 minut. Następnie dodać pomidory i posiekaną paprykę, doprawić solą, oregano i chilli oraz gotować jeszcze 5 minut. Dodaj fasolę, kostkę gorzkiej czekolady i gotuj przez kolejne 2 minuty. Wymieszaj i podawaj. Udekoruj na talerzach kolendrą.
3 W międzyczasie możesz przygotować chipsy serowe. Ser zetrzyj na drobnej tarce i ułóż na papierze do pieczenia w placuszki. Wstaw do piekarnika i piecz w 190 stopniach na złoty kolor. Upieczony ser ostudź i połam na kawałki.
  • Używane chili
  • 1 łyżeczka proszku Scotch Bonnet
  • Składniki
  • 400 g mielonej wołowiny
  • 400 g pomidorów w puszce
  • 250 g gotowanej czerwonej fasoli
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 0,5 l bulionu wołowego
  • 1 ks czerwona papryka
  • 1 łyżka wędzonej papryki
  • 1 kostka gorzkiej czekolady
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżeczka oleju
  • 1 szczypta kolendry
  • 100 g cheddaru
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 45 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu